• Interview

  Legere bordjes voor leraren

  Onderwijsminister Dennis Wiersma houdt van doorpakken, bijvoorbeeld om kansenongelijkheid tegen te gaan. Maar latere selectie gaat er niet komen. ‘Dat wil ik het onderwijs niet aandoen.’

  Lees meer
 • Onderzoek

  Evidence-informed naar de top

  Het nieuwe buzzwoord in het onderwijs is evidence-informed. Scholen zouden vaker gebruik moeten maken van kennis uit onderwijsonderzoek. Maar hoe zorgen we ervoor dat die landt bij de scholen die dat het meest nodig hebben? En welke scholen zijn dat eigenlijk? Bij welk onderwijsonderzoek hebben zij baat?

  Lees meer
 • Blog

  Niet te lollig

  Karin Westerbeek is raadsadviseur van de Onderwijsraad, het belangrijkste adviesorgaan van het kabinet op het gebied van onderwijs. Ze volbracht afgelopen zomer haar zij-instroomtraject als leraar Nederlands en doet voortaan elke maand verslag van haar ervaringen voor de klas.

  Lees meer
 • Artikelen

  Ken je leerling

  Lesgeven is meer dan louter lesstof uitdragen. Het vraagt om voortdurend een vinger aan de pols houden: Komt de stof over en maakt elke leerling zich die eigen?

  Lees meer
 • Onderzoek

  Vmbo’er klimt omhoog

  De krant stond er bol van vorige maand: leerlingen komen steeds hoger terecht in het voortgezet onderwijs. Uit data van DUO blijkt nu ook dat de leerlingsamenstelling van de verschillende onderwijssoorten danig wijzigt. Wie in 2004 vmbo-basis volgde, doet nu vaker vmbo-kader of zelfs tl/gl. En met succes, zo op het eerste gezicht.

  Lees meer

Meer
NUMMER 9 - november 2022

Wat staat er in het komende nummer van Didactief?

Bekijk de onderwerpen Word abonnee

Kennisbundels van Didactief

Click here to revoke the Cookie consent