Nieuws

Basisschool het Mozaïek organiseert het anders

Tekst Ans Compaijen
Gepubliceerd op 06-12-2017 Gewijzigd op 14-12-2017
Beeld Shutterstock
Het onderwijs anders organiseren helpt personele tekorten op te vangen en de onderwijskwaliteit te verbeteren. Hoe doet openbare basisschool het Mozaïek in Arnhem dat?

Het Mozaïek is een excellente school die ook onderwijs verzorgt aan asielzoekerskinderen in Arnhem-Zuid in de Proces Opvang Locatie van het Centraal Orgaan Asielzoekers. Om kwaliteit te blijven bieden, heeft de school dit jaar een  aantal zaken anders georganiseerd waardoor leraren meer van en met elkaar leren. Zo analyseren leraren samen waar ze winst kunnen behalen in het verbeteren van het leren door de kinderen. Ze kijken onder andere in groepjes wat het effect is van de aanpak op het leren van de kinderen. Het gebruik maken van het Engelse 'modelen’ (hardop pratend voordoen), samenwerkende (coöperatieve) werkvormen en het geven van feedback hebben onder andere een plek in deze aanpak.
http://mozaiekarnhem.nl

Nog een school die het anders organiseert: De Rijdende School (http://tinyurl.
com/Rijdende-School)
.

Dit artikel verscheen in de special 'Leraren: We hebben ze hard nodig'. Deze special is gemaakt in opdracht en met financiële bijdrage van het Arbeidsmarktplatform PO, expertisecentrum op het gebied van de arbeidsmarkt in het primair onderwijs, van en voor werkgevers en werknemers.

Verder lezen

1 Leraren, we hebben ze hard nodig!

Click here to revoke the Cookie consent