Nieuws

Gezocht: deelnemers aan dyslexieonderzoek

Tekst Redactie
Gepubliceerd op 17-11-2023 Gewijzigd op 17-11-2023
Werk je bij een school en zou je graag de hulp of begeleiding van een onderzoeker inschakelen? Of ben je onderzoeker en heb je een bijzonder onderzoeksproject voor scholen in de aanbieding? Stuur je oproep naar [email protected] o.v.v. Didactief Dating.

Tussen 2022 en 2026 loopt aan de Universiteit Utrecht het onderzoek ‘Op weg naar Weerbaarheid in Lezen’ (WiL). Hierin vergelijken we gemiddelde lezers uit groep 5, 6 en 7 met kinderen die hardnekkige problemen hebben met lezen en/of spellen en die vermoedelijk dyslexie hebben. Doel is om beschermende factoren in de leesontwikkeling in kaart te brengen. Zo begrijpen we beter welke vaardigheden én omstandigheden de leesontwikkeling van deze kinderen bevordert.
Wij zijn op zoek naar scholen die Cito Leerling in Beeld gebruiken en die hieraan mee willen doen. Naast een testafname bij het kind thuis vragen we leraren, ouders en kinderen om een korte vragenlijst in te vullen. Leerlingen uit groep 6 en groep 7 doen eenmalig mee in 2024; leerlingen uit groep 5 volgen we graag langer.

Voor meer informatie: mail [email protected] Aanmelden kan via de website.

Click here to revoke the Cookie consent